TEGELS, ze  zijn er in veel verschillende soorten, formaten, kleurvariaties en uitstraling. Ze verschillen vaak van opbouw in gebakken, DHG, onder hoge druk geperst handgemaakt, geglazuurd, Porcelanato en Verglaasd. Dit bepaald vaak de kwaliteit en prijs. Er wordt onderscheid gemaakt in vloer en wandtegels. Hieronder in het kort een omschrijving van diverse soorten tegels.

 

Er zijn tegels in houtlook plankenformaat, maar ook bijna perfecte immitaties van natuursteen. Tot wel 100×100 formaten, modern en strak, getrommeld en nostalgisch, het zijn maar enkele van de velen mogelijkheden. Vaak wordt er gekozen voor een tegel die past bij de woning en het interieur en de goede uitstraling. Ook uit oogpunt van hygiene zijn vloertegels een prima keuze. Vaak wordt de keuze bepaald door het ultieme gevoel, in combinatie met vloerverwarming leveren vloertegels een heel hoog rendement, wat het leefcomfort ten goede komt. Ook het onderhoud van een tegelvloer is vaak het makkelijkst en tegels kunnen tegen een intensief gebruik. Tegenwoordig worden vloertegels ook op de wand gezet, vaak in badkamers en toilet, daar hebben vloertegels en daarvan gezaagde stroken vaak een decoratieve functie tussen wandtegels of zelfs in plaats daarvan. Ons aanbod in deze collectie is zeer uitgebreid en onze adviseurs combineren het mooiste naar u wens, dit eventueel uitgetekend in een 3D ontwerp.


De keuze in wandtegels voor badkamer en toilet is enorm, niet alleen vanwege de velen formaten maar ook de combinaties van kleuren is overweldigend. Afgewisseld met mozaik of stroken van vloertegels, natuursteen of keramisch parket zijn er tientallen mogelijkheden om uw smaak en ontwerp tot in detail uit te voeren. Wij denken over al deze mogelijkheden graag met u mee.


Graniet, Marmer, Leisteen, Kwartsiet Basalt en Hardsteen het zijn gesteenten van miljoenen jaren oud en een van de oudste bouwmaterialen ter wereld. Het is er in veel variaties, met een ruw oppervlak (leisteen), gepolijst (marmer en graniet), antislip (basalt en kwartsiet) of bewerkt, getrommeld, anticata en verouderd. Het brengt u interieur tot leven en is duurzaam. Iedere steen heeft immers een unieke en soms chique uitstraling. leverbaar in talloze kleuren en formaten voor wand & vloer voor binnen & buiten. De ruimte waar het geplaatst moet worden en uw persoonlijke smaak bepalen uiteindelijk de keuze. Wij adviseren u met het uitzoeken, leveren en leggen. Wij regelen alles voor u, compleet met vloerverwarming.


Bij natuursteen wordt vaak gedacht aan vloeren, maar er is nog veel meer mogelijk.

Het op maat leveren van dorpels, vensterbanken, tafels, keukenbladen maar ook op maat gemaakte gevelbekleding behoort te de mogelijkheden.


Natuursteen vergt vaak wel een speciaal onderhoud, ook daarin zijn wij gespecialiseerd!