PARKET, een soort verzamelnaam voor allerlei soorten houten vloeren! Dik, dun, massief of opgebouwd uit meerdere lagen en dan nog met de vele legmogelijkheden, dat is best moeilijk kiezen…. uiteraard kunnen wij u het beste adviseren in onze showroom, zodat wij u ook de verschillen vloeren kunnen laten zien en voelen. Hieronder in het kort een omschrijving van diverse soorten vloeren.

 

Tapis is eigenlijk meer een aanduiding voor een manier van leggen, er wordt gebruik gemaakt van losse plankjes in verschillende diktes en maten. De totale dikte inclusief ondervloer varieert van 14 tot 22mm. De plankjes worden gelijmd en genageld op een speciale ondervloer, opgevuld, geschuurd en gepolijst, daarna volgt een keuze van afwerking, lak of olie. Deze legmethode is geen klus voor de doe het zelvers Het is een hoogstaande techniek die gespecialiseerd vakmanschap en ook veel ervaring vereist. Dit alles in verschillende houtsoorten, legpatronen met banden en biezen, verouderd, geborsteld noem maar op… zodat elke vloer ingevuld kan worden en er altijd weer anders uitziet.


Dit zijn vloerdelen uit massief hout, meestal eiken, deze houtsoort werkt het minste, en is vrij stabiel. Het heeft een gemiddelde hardheid, de delen zijn minimaal 20mm. dik, de breedtes verschillen en wordt naturel onbehandeld aangeleverd. De vloerdelen worden ter plaatsen geschuurd en behandeld in [kleur]olie, olielak of lak, een duurzame aanschaf.


Ingenering vloeren, lagenparket, multiplank, het zijn allemaal namen die bedoelt zijn voor samengestelde vloeren, deze vloeren hebben een toplaag van massief hout, en zijn kruislings verlijmd op verschillende lagen en houtsoorten, doordat er kruislingsverlijmd wordt heeft dit als voordeel dat de werking gering is, vaak worden dit soort vloeren al voorzien van een behandeling, zodat met het leggen van de vloeren alleen nog een finish laag behoeft te worden aangebracht. Dit scheelt zeker 3 dagen, wat prettig is voor u! De vloer is immers sneller gereed voor gebruik. De behandelingen bestaan uit, olien, lakken, [dubbel]gerookt, verouderd, stoppen, handgeschraapt, bezaagd, etc…


Laminaat is er in verschillende diktes en diverse kwaliteiten. In tegenstelling tot een houten vloer is de opbouw een MDF of HDF drager, met daarop een fotoprint van melamine. Daarna volgen processen als persen van nerven, vellingkanten microvelling, glad, mat, verschillende breedtes en lengte van de planken of tegelformaten teveel om op te noemen, deze ontwikkeling staat niet stil, zeker niet in de verbindingen van de clicksystemen. Het is bijna niet meer van echt te onderscheiden! Ook de aanschaf, het zelf leggen en het gemak van het onderhoud bied vele mogelijkheden.


Kurk is een milieuvriendelijk product, wat tegenwoordig op een soort paneel met kurk onderdragen met clickverbinding wordt geleverd. De uitstraling is niet alleen maar ouderwetse kurkkleur zoals we die kennen van de wijnflessen, maar hebben ook houtnerfstructuren, met het gevoel van het kurk! De demping, de geluidsreductie maakt een kurken vloer een aangename leefvloer….. kom voelen naar de nieuwe collectie!